A képek tömörítése portálunkon fontosabb, mint gondolnánk.

Rengeteg olyan tényező lehet egy web oldalon, amely befolyásolhatja azt, hogy pontosan mennyire lesz gyors az adott portál, vagy hogy a google számára mennyire számít értékesnek. Általában mindenki azt gondolja, hogy a szövegezés a legfontosabb, valamint hogy ez az, amely valóban sokat nyom a latba.
Természetesen a szövegezés is sokat számít, azonban ezen kívül egyéb dolgok is fontosak. Ugyanis igen sokat nyom a latba, hogy pontosan mennyire gyors web oldalunk. Függhet ez a sebesség a tárhely szolgáltatótól, de igen nagymértékben attól is, hogy mekkora méretű képek vannak a portálunkon. Az ideális betöltési sebesség érdekében érdemes tehát minden képet letömöríteni, hiszen nekünk csak előnyünk származik belőle, azonban a felhasználói szemnek ez az eljárás tökéletesen láthatatlan.
Minőségi romlás nem történik, azonban a kereső optimalizálás szempontjából web oldalunk sokkal értékesebb lehet. Ez pedig azért lehet fontos, mert így bevételeink is növekedésnek indulhatnak, amely minden cégvezető célja.